Oldalak

2011. augusztus 19., péntek

Piktor Péntek 7. - lilahagyma


A lilahagyma héja szintúgy alkalmas festésre, mint vörös társáé.
Nekem ilyen kellemes drapp-barna árnyalatokat sikerült előállítanom: 


A főzet, benne a hagymahéjjal nálam most sokáig állt, nagyon sokáig, le sem merem írni meddig árválkodott szegény lábas a sarokban. Gondolom bizonyos idő eltelte után már mindegy is neki, a szokásos paraméterek betartásával feltehetőleg hasonló eredményre számíthat bárki. Timsót adtam a leszűrt léhez.

Viszonylag sokat kell mozgatni, hajtogatni az anyagot lábasból ki-be, hogy ne foltosodjon, illetve arra ügyelni, hogy lé alatt legyen minden pocikája. A másodfestés így is meglehetősen foltos lett, további feldolgozásra vár. Vannak is ezügyben ötleteim.
A legizgalmasabb mindig a csipke festése: ahányféle horgolócérnából készült, annyiféle árnyalat készül. Ezen a képen nem is látszik rendesen, de 3 igen különböző kerekedett.

3 megjegyzés:

  1. kedves Zelnice, a kötős-horgolós facebook csoportunkban felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet egy fonalat egyazon színárnyalat különböző sötétségű színeire festeni? van erre megoldásod? :)

    VálaszTörlés
  2. itt van egy sapi, amit 2féle sárgát adó növénnyel festettem úgy, h. egy nagy lábasba magas nagy befőttesüveget tettem, a lábasba az egyik,az üvegbe a másikat öntöttem, fele-fele lógattam bele a fonalat, együtt főztem. működne biztos 3-4felé osztva is, de el tudom képzelni úgy is, hogy egyes részeket hamarabb kivenni a léből, más részeket tovább főzni és ott sötétebb lesz. izgi, ha csináltok ilyet megmutatod? vagy van szabad betekintés a csoportotokba?

    VálaszTörlés
  3. gyere, szívesen látunk :) https://www.facebook.com/groups/118469888242442/
    én még sosem festettem, mostanában kezd csak járni rajta az agyam, de vannak, akik már próbálkoztak! :) tegnap el is kezdtük összegyűjteni azokat az oldalakat, ahol ehhez infók vannak!

    VálaszTörlés